Fernando Bach-Esteve
 
Biografia
Catàleg
Exposicions
Premis i guardons
Obra en espais públics i museus
Bibliografia
Fons i arxius
Hemeroteques
Altres referències
Contacte
 
 
 
Biografia

Fernando Bach-Esteve, llicenciat en Belles Arts, fundador i director de l’Escola d’Arts Aplicades de Terrassa, fou un dels escultors terrassencs que va saber aprehendre, digerir i interpretar millor les principals tendències contemporànies seves: classicisme i abstracció.

La seva producció clàssica està plena d’al·lusions noucentistes i presenta una factura impecable; l’abstracta i més tardana es revelà a través d’una depurada anàlisi del binomi forma i materials, treballant fonamentalment amb acer inoxidable: Bach-Esteve va demostrar extraordinàries dots per a la recerca i la innovació en explorar les immenses possibilitats d’aquest metall pel què fa a ductilitat, forma, lluminositat i textura, a més de ser el que millor traduïa, per a ell, la idea de contemporaneïtat.

La seva obra, esquitxada per nombrosos espais públics i privats, demostra una actitud creativa tenaç i apassionadament continguda que, allunyada de qualsevol gratuïtat, tendeix a cercar l’essencial.

Els seus nusos femenins són un exemple estimable de passió abstreta per l’anatomia, molt mediterrània. Els seus retrats demostren un compromís sincer amb el naturalisme. I la seva nombrosa producció religiosa aconsegueix un suggerent equilibri entre transcendència i quotidianitat.

Interessat pel món de l’esport, va realitzar obres que captaren impecablement l’esperit tècnic de les disciplines representades, demostrant les seves facultats d’observació i de síntesi expressiva. Dins aquest tipus de producció, destaca l’encàrrec del Ministerio de Cultura de Madrid de l’obra Flama II, per a commemorar els XXV Jocs Olímpics celebrats a Barcelona el 1992. En aquesta obra Bach-Esteve va saber formular una intel·ligent proposta plàstica, resum de tota la seva trajectòria, on la morfologia d’un ésser humà i el simbolisme al·legòric de la flama olímpica aconsegueixen plasmar una simbiosi aclaparadora, sensual amalgama d’innovació i classicisme.


Ana Fernández Álvarez

Doctora en Geografia i Història.
Història de l'Art.

 
 
Edició a cura d'ÀNGELA UBASART
Tots els drets reservats   //  Avís Legal i Política de Privacitat
Web by: Genèric